perjantai 4. toukokuuta 2012

Tervetuloa Arkelaan!


Tämä on nukkekotiblogi Arkelan ensimmäinen postaus, olet sydämellisesti tervetullut mukaan seuraamaan iloisen Melukylän sakin arkea! :) Minulla on kaksi hyvin erilaista nukkekotia: Villa Valila, jonka tyyli on romanttisen vaalea countryhenkinen ja sitten minulla on tämä Arkelani - lapsuuteni Lundby, jossa vallitsee 60-luvun lopun ja 70-luvun iloisen värikäs elämä. Koska nämä minimaailmani ovat niin kovin erilaisia, ajattelin, että viisainta olisi perustaa Arkelallekin oma bloginsa. Ja tässä sitä sitten ollaan :) En olisi pari kuukautta sitten uskonut, että nyt minulla on jopa kaksi pientä nukkekotiblogia. Mutta tämä minimaailma vie vaan niin mukanaan! Ja ajatusten vaihto teidän muiden nukkekotiharrastajin kanssa on ollut aivan ihanaa :)


 Arkelassa asuu viisihenkinen perhe. Kuvassa ovat perheen tytöt, punamekkoinen Ella ja valkomekkoinen Bea. Molemmat ovat omia lapsuuteni nukkeja. Ella on ainakin Ari-nukke, mutta Beasta en ole varma. Ellan mekon on tehnyt äitini ja Bean mekon olen hankkinut Huutonetistä. Arkelalla leikkii myös kaksi lastani, joten nukkejen pitää olla kestäviä, samoin huonekalujen... ;)
Arkelan huonekaluista osa on omia vanhoja lapsuusaikaisiani ja osan aion hankkia. Muutaman toivottavasti tehdä ehkä itsekin :) Tämä sohva on hankittu pitkän linjan keräilijältä. Se on 70-luvun tuotantoa ja oli vielä pakkauksessaan.


 Perheen vanhemmat, isä Taisto ja äiti Bertta esittelevät uutta tauluaan :) Taiston juhlava sininen asu on äitini käsialaa (paita alkuperäinen) ja Bertan kaunis mekko on samalta mukavalta myyjältä kuin tuo valkoinen pikkumekkokin. Taulun pistelin uusimmassa Cross Stich Collection-lehdessä olleen ohjeen mukaan. Rakastan ristipistojen tekoa! :)


Tästä alkaa siis nukkekoti Arkelan taru blogimaailmassa :) Arkela-nimeen liittyy paljon ihania muistoja, se on nimittäin mummoni talon nimi. Olet sydämellisesti tervetullut mukaan seuraamaan puuhastelujani :)


9 kommenttia:

 1. Mukavaa päästä lukemaan toisestakin nukkekodistasi! Ja tuo taulu on aivan ihana!

  VastaaPoista
 2. Täytyypä tulla tännekin seurailemaan :) Tuli nostalginen olo; sain joskus 35 v. sitten mummulta lahjaksi tuollaisen Lisa-merkkisen nukketalon. Se oli tallessa vielä viitisen vuotta sitten, mutta menin sitten tyhmyyksissäni sen heittämään pois :( Nyt olisin sen mielelläni kunnostanut...

  VastaaPoista
 3. Ihana seurata myös sinun Lundby-talosi vaiheita. Ella-nukke on samanlainen kuin minulla lapsena ollut "Leena".

  VastaaPoista
 4. Oikein mielenkiinnolla seurataan :)

  VastaaPoista
 5. Oi kuin tunnelmallista. Lundby jotenkin sopii niiin hyvin 70-luvun tunnelmaiseen sisustukseen. Tapetit on kivat! Terkkuja Sanne

  VastaaPoista
 6. Onneksi olkoon uudelle blogille. Hienoja ristipistoja olet twhnyt, niin täällä kuin Villa Valilassakin :)

  VastaaPoista
 7. Kenen Arkelan jälkeläisiä sinä olet. Minun nimeni on Heikki Arkela ja tuota sukunimeä ei pitäisi olla muilla kuin meidän suvun jäsenillä. Jos vastaat, niin lähetä vastaus osoitteella heikki@arkela.fi

  VastaaPoista